Centar za socijalni rad Malo Crniće spolja

Поштовани посетиоци,

        Центар за социјални рад Мало Црниће вам жели добродошлицу на своју званичну интернет презентацију.

        На овим страницама можете се информисати о раду Центра, организацији рада, корисницима, правима и услугама социјалне и породично правне заштите као и о неопходној документацији за остваривање права.

Центар за социјални рад Мало Црниће
кратак историјат

        Самоуправним споразумом о удруживању рада радника у Радној организацији Центар за социјални рад Мало Црниће започело се са оснивањем Центра за социјални рад Мало Црниће, који је уписан у судски регистар 08. 4. 1987. године.

        У складу са тадашњим прописима Центар за социјални рад је обављао послове старатељске заштите, решавао о правима из социјалне заштите, заштите породице и деце и пружања правне помоћи породици и другим субјектима у заједници.

Центар за социјални рад Мало Црниће
Центар за социјални рад Мало Црниће

     У то време, па све до 1992. године Центар за социјални рад је имао две канцеларије у тадашњој згради Радне заједнице СИЗ-а. Поред директора у радном односу била су још два социјална радника и правник. Године 1992. оснивачка права над Центром преузима општина Мало Црниће и Одлуком СО Мало Црниће Центар за социјални рад се сели у другу зграду у којој добија на коришћење три неусловне просторије, без мокрог чвора и текуће воде, без одговарајуће опреме и канцеларијског намештаја.

Центар за социјални рад Мало Црниће данас

        Центар за социјални рад Мало Црниће је у овим условима функционисао све до 2011. године. Тада се захваљујући реализацији пројекта чији је носилац општина Мало Црниће, а пружалац услуга Центар за социјални рад мења ситуација. Извршено је проширење простора и комплетна реконструкција зграде Центра, уведена вода и парно грејање и прикључуак на општинску мрежу.

        Од 2008. године, па све до 2014. године кроз пројектне активности Центар за социјални рад Мало Црниће се опрема канцеларијским намештајем и рачунарском опремом. Опремању Центра су допринеле и донације Министарства финансија, као и надлежног Министарства у току 2014. и 2015. године. Због тога у овом тренутку, Центар задовољава све стандарде у погледу простора и опреме. Укупан простор Центра је 110м2, сви радници имају у потпуности опремљене засебне канцеларије (укупно 6), и посебну просторију за потребе пружања локалних услуга (клуб за старе).

        Од техничке опреме Центар располаже са 13 рачунара, 14 штампача, 6 скенера, 1 фотокопирним апаратом, 4 лап топ рачунара, факсом и телефонском секретарицом.

        Центар поседује путничко возило Застава 10 добијено од стране Министарства рада и социјалне политике.

        Од 2011. године прилаз згради је прилагођен особама са инвалидитетом.